Translate

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

IRON MAIDEN

SEVENTH SON OF A SEVENTH SON


Το ημερολόγιο του σωτήριου έτους 1988, γράφει 11 Απριλίου και οι Iron Maiden φέρνουν στο φως το έβδομο αριστούργημά τους. Το διήγημα ''Seventh Son'' του Αμερικανού συγγραφέα Orson Scott Card δίνει την έμπνευση στον Steve Harris και η μάχη του Καλού και του Κακού αποτυπώνεται στο έβδομο concept album των Βρετανών το οποίο κατέλαβε και την πρώτη θέση στο UK album chart.

Η αρχή γίνεται 22 ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου κυκλοφορεί το πρώτο single με τίτλο ''Can I Play With Madness''.
Ο νεαρός πρωταγωνιστής του έργου επισκέπτεται έναν ηλικιωμένο προφήτη με σκοπό να μάθει το μέλλον του μέσω κρυστάλλινης σφαίρας λόγω οραμάτων και εφιαλτών που τον βασανίζουν.
Το single σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση των Βρετανικών charts.

"Seven deadly sins, seven ways to win, seven holy paths to hell and your trip begins.
 Seven downward slopes, seven bloody hopes, seven are your burning fires, seven your desires.." μας τραγουδάει στην εισαγωγή του δίσκου ο Bruce Dickinson, κάνοντας μία αναφορά στην μυστικιστική σημασία του αριθμού επτά ανά τους αιώνες.
Το πρώτο κομμάτι με τίτλο Moonchild χαρακτηρίζει η εισαγωγή με keyboards τα οποία για πρώτη φορά χρησιμοποιούν οι Maiden και έχει ως θέμα τον έβδομο υιό τον οποίο το Κακό προσπαθεί να σκοτώσει λόγω των αρχαίων γνώσεων που του έχουν μεταδοθεί.
Στη συνέχεια το πιό χαλαρό Infinite Dreams μας μεταφέρει την αγωνία και το δράμα του πατέρα του πρωταγωνιστή μας γνωρίζοντας πως το παιδί που θα γεννηθεί θα πεθάνει σύντομα.
Στις 6 Νοεμβρίου του 1989 θα κυκλοφορήσει το single Infinite Dreams ταυτόχρονα με την live κυκλοφορία Made In England και θα είναι η τελευταία κυκλοφορία με τον Adrian Smith στις τάξεις του συγκροτήματος.


Μετά την επίσκεψη του νεαρού παιδιού πλέον υπο τους ρυθμούς του Can I Play With Madness, ακολουθεί το The Evil That Men Do εμπνευσμένο από την ατάκα του William Shakespeare από το έργο του ''Julius Ceasar''. "The evil that men do lives after them, the good is oft interred with their bones''. Αυτό θα είναι και το επόμενο single που θα κυκλοφορήσει την πρώτη του Αυγούστου του 1988 και θα αναδυθεί στην πέμπτη θέση των UK charts.


Το ομώνυμο Seventh Son Of A Senenth Son διάρκειας δέκα λεπτών, καθηλώνει με την χρήση των πλήκτρων καθώς και με τις εναλλαγές του progressive αριστουργήματος με την υπογραφή του Steve Harris. To The Prophecy θα μας δώσει πλέον καθαρά την εικόνα του νεαρού εκλεκτού που μπορεί να δει το μέλλον και τις καταστροφές που έπονται ενώ το επόμενο κομμάτι με τον τίτλο The Clairvoyant φέρνει ανατριχίλες από την εισαγωγή με τις μελωδικές πρώτες νότες του μπάσου του Harris. Επηρεασμένο από τον θάνατο του πνευματιστή και μέντιουμ Doris Stokes, κυκλοφορεί και αυτό ως single στις επτά Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου.Επίλογος του δίσκου, το Only The Good Die Young όπου είμαστε στο τέλος της ιστορίας με τον νεαρό πρωταγωνιστή να αρνείται το Καλό καθώς και τις ιδιαίτερες ικανότητές του.
"Seven deadly sins, seven ways to win, seven holy paths to hell..
 Seven downward slopes, seven bloody hopes, seven are your burning fires, seven your desires.."

Η παγκόσμια περιοδεία των Iron Maiden με τίτλο Seventh Tour Of A Seventh Tour στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποδοχή του κόσμου παγκοσμίως. Ξεκίνησε στις 28 Απριλίου του 1988 από την Κολωνία στην Γερμανία, εκτός από Ευρώπη συνέχισε σε ΗΠΑ και Καναδά και βεβαίως στις 13 Σεπτεμβρίου του 1988 έκανε μια στάση στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα live show που άφησε ιστορία για τα ελληνικά εως τότε δεδομένα. Η περιοδεία έκανε την τελευταία της στάση στο αγαπημένο για το group, Hammersmith Odeon στο Λονδίνο στις 12 Δεκεμβρίου.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts

Από το Blogger.

Blogger templates

google-site-verification: googled00d907484e3bc21.html